Het ovenvisje, ook bekend als het broodvisje, heeft een voorkeur voor warme, droge gebieden in uw huis, zoals bijkeukens en keukens. Ze voeden zich voornamelijk met zetmeelrijk voedsel, zoals granen en meelproducten. Ovenvisjes kunnen voedselvoorraden aantasten en zelfs bacteriƫn verspreiden. Ze zijn ook bekend om kleding en boeken te beschadigen, hoewel ze over het algemeen minder destructief zijn dan zilvervisjes en papiervisjes.
Uiterlijke kenmerken:
De kenmerken van het ovenvisje lijken sterk op die van het zilvervisje en papiervisje. Ze hebben ook een langwerpig, plat lichaam. Wat betreft lengte is het ovenvisje net iets kleiner ten opzichte van het zilver en papiervisje, een volwassen exemplaar is meestal tussen de 1 en 1,5cm in lengte. Ze hebben een lichtbruine tot donkerbruine kleur, maar kunnen ook een geelachtige of grijzige tint hebben. Deze soort heeft ook 2 lange antennes aan de voorkant van het lichaam, en kunnen zich snel voortbewegen op een schokkerige manier.